Thursday, February 17, 2011

Kantoi~

Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membuka satu pejabat baru.Al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak buka business...tak tahu lah business apa...business jual henset kot tak pun travel n earns.huhu

Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya...ada laa 3 biji meja dan kerusi tiap satu... almarinya.. stationerynya la...tong sampahnya la... dan yang patut patut kena isi kat pejabat dan especially telefon...!!

Dia ni boss kat pejabat tu...selepas mengemas bilik pejabat, dia pon chills laaa kat dalam pejabat dia tu...ye laaa...baru boss lah katakan?!! Mula lah berangan tu......berangan ni...!!

Tiba tiba pintu pejabat diketuk dari luar...ah!!...mesti pelanggan datang ni...lalu disuruhnya orang yang diketuk pintu tu masuk... masa tu jugak dia angkat telefon dan ceritalah projek besar - juta2x...pura pura kat depan orang yang datang tadi...orang yang datang tadi hanya duduk diam tak kata apa apa...

Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak telefon tu...lalu dia pun kata kat pelanggan yang masuk tadi...

Errr!...Maaflah.Sibuk sikit...maklumlah projek tu...projek ni....tak boleh nak biar...kena arrange appointment dengan client...so...boleh saya bantu??

Dengan selamba pelanggan itu kata... "Err...boss...saya ni dari Syarikat Talikom... datang nak sambung talian telefon...!!" Kantoi kantoi.Hahaha

No comments:

Post a Comment